I БАЛОНЕНА ФИЕСТА

Баба Вида – Видин, 29юни-01юли 2023

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

Обща информация

Балонената фиеста се организира от Приключенски център – Белоградчик към Сдружение „Регионални Партньорства за Устойчиво Развитие-Видин“ със седалище гр.Видин със съдействието на Община Видин!

Полетите с балон са предмет на метеорологичните условия и се извършват рано сутрин и / или следобед преди залез слънце. През дните на фиестата са планирани 5 сутрешни и следобедни сесии за свободни полети, както и панорамни издигания до крепостта Баба Вида във Видин при подходящо време. Всички полети ще се осъществят в района на крепостта. В деня на полета пасажерите трябва да се регистрират на шатрата, която ще бъде поставена тук:

Регистрацията за полети се осъществява сутрин от 6:30 до 6:55 на 29.06 и 30.06 и следобед от 16:30 до 18:30 за следобедните. Регистрация за полет на 01 юли ще бъде до 5:30ч сутринта!

шатра за регистрация

Начало на полетните сесии:

  • От 7:00ч на 29.06.2023г;
  • От 19:00ч на 29.06.2023г;
  • От 7:00ч на 30.06.2023г;
  • От 19:00ч на 30.06.2023г;
  • От 5:45ч на 01.07.2023г;

След регистрацията за полет пасажерите отиват до балона, с който ще летят. На всяка локация за излитане има представител на организаторите, който може да помогне за намирането на балона.

Свободният полет с балон по време на нашия фестивал трае между 40 минути – 1 час, през който балонът се управлява от пилот, издигайки се на максимална височина от 2000м. Възможно е при полета балоните да кацнат в Румъния, затова всеки пасажер е длъжен да носи със себе си лична карта и ще премина проверка от гранична полиция преди да излети. В случай че имате деца под 18 години и не летят двамата родители е необходимо да носите нотариално заверена декларация за пътуване на деца в чужбина – оригинал и копие.

Решението за това дали се лети или не в дадена полетна сесия се взима от директора на Фиестата и зависи от метереологичните условия.

При решение на директора на фиестата да не се лети нито един балон не излита. Пасажерите, които имат резервация за полет не се прехвърлят автоматично за следващата полетна сесия! Те могат да заявят това на пункта за регистрация и да получат потвърждение само ако има такава възможност, т.е. ако има свободни места за следващата полетна сесия.

Вашето участие в свободен полет означава:

– помощ при подготовката на балона, надуването и повдигането му

– магически свободен полет, в посоката на вятъра над река Дунав или над град Видин

– участие в събирането на балона и връщане до мястото на излитане

– церемония по въздушно кръщение при първи полет, извършено от екипажа на балона

Деца под 6-годишна възраст не могат да участват в свободен полет с балон, както и в панорамно издигане от съображения за сигурност.

Малките деца може да посещават зоната на фестивала само придружени от родители / законни настойници и следва да бъдат непрекъснато наблюдавани от тях, защото силните шумове и пламъци, произведени от балонните горелки, могат да ги изплашат и да ги накарат да изпаднат в паника.

Деца на възраст между 6 и 18 години могат да участват в свободен полет само придружени от родител / законен настойник, който декларира на своя собствена отговорност, че поема отговорност за въпросния непълнолетен(и).

Политика за резервация и връщане на билети

Резервациите се осъществяват чрез сайта на Фиестата: www.adventure-bg.com/fiesta-2/. Заплащането е на място в деня на полета в пункта на регистрация, като при неосъществен полет парите се връщат.

Резервирането и заплащането на цената на билета НЕ ГАРАНТИРА полета с балон.

При невъзможност за осъществяване на полета поради неподходящи метеорологични условия или други причини можете да изберете друга полетна сесия в оставащите дни на фестивала, при условие, че има места и получите потвърждение от Приключенски център – Белоградчик. В случай, че това не е възможно можете да реализирате предплатения от Вас полет в срок от 12 месеца след фиестата след презаверка в Приключенския център или да поискате възстановяване на платените от Вас пари.

Панорамните издигания с балон се осъществяват в района на крепостта Баба Вида от 19:30ч вечерта, след регистрация в шатрата, където се получава номер за ред при качването в балона. Издигането е силно зависимо от силата на вятъра. Пилотът на балона решава кога да прекрати издигането и дали въобще такова да има. При издигането балонът е фиксиран с въжета. Панорамното издигане е с продължителност 7-8 до 10 минути.

Към началото